Nils De Caster (°1969, Gent) begon op achtjarige leeftijd met studies viool aan de muziekacademies van Deinze, Gentbrugge, Ledeberg & Aalter. Zijn docenten waren oa Flora Van Leeuwen, Walter Lievens, Mieke De Geyter, Bernadette Bracke en Paul Malfait.

In 1994 studeerde hij improvisatie/jazz op het Conservatorium van Brussel. Sinds 1996 is hij een veelgevraagd sessiemuzikant (viool, steel guitar en mandoline) voor oa. Universal France en talrijke muziekensembles, waaronder Elliott Murphy (VS), Suzanne McDermott (VS), Perry Rose (IRL)

Live kon u hem reeds aan het werk zien met Citron Bleu, Arte Vocale, Johan Verminnen, Roland Van Campenhout, The Silver Foxes, Het Gespuis, The Pink Flowers, Bruno Deneckere, Lieven Tavernier, Wigbert, Trio Comiso, De Laatste Showband
Van 1996 tot 2000 toerde hij met Perry Rose Europa rond.
Als producer maakte hij opnames met Lieven Tavernier, Bruno Deneckere, Wim De Wulf, Aardvark & Kathleen Vandenhoudt.
Tussen 2002 en vandaag componeerde hij de muziek voor verschillende produkties van figurentheater "Ultima Thule": "Negentienhonderd", "Milos!", "Wiedatterieris", "Tisaltijdiet", "Door De Bomen Het Bos"
In 2006 verscheen de eerste CD met eigen composities voor viool en piano: "Citron Bleu", samen met Yves Meersschaert op piano.
Van 2007 tot vandaag toerde hij met Johan Verminnen in volgende produkties: “Van Brussel Naar De Wereld”, "Solozeiler" en "Vlaanderen Boven", een dubbelconcertenreeks in Nederland met Willem Vermandere, "Songboek Van Mijn Hart"
Van 2009 tot 2011 speelde hij in de produktie van Compagnie Cecilia : "The broken circle breakdown featuring the cover-ups of Alabama", samen met Johan Heldenbergh, Mieke Dobbels, Patrick Riguelle, Mario Vermandel en Pol Depoorter.


Yves Meersschaert (°1969, Ronse) speelt piano sinds zijn 7 jaar. Bij een eerste kennismaking van het instrument werden de eigen melodieen onmiddellijk geboren . Later volgde hij piano aan de muziekakademie van Ronse en jazzlessen bij Arno Krijger in Breda. Maar in de eerste plaats blijft hij componist-arrangeur.

Hij schreef een paar mooie Franse chansons voor het duo Derek en Vis. Het nummer “petit lapin” werd een radiohit in Vlaanderen en Nederland..

In 1999 bracht hij zijn eerste solo-album met eigen werk uit: “Mon Paradis”. Op basis van deze composities selecteerde het Ministerie van de Vlaamse gemeenschap hem om te toeren in diverse culturele centra in Vlaanderen. Enkele van zijn composities – of fragmenten ervan - zijn dagelijks te horen op de VRT in programma’s als “Man Bijt Hond”.

Sinds 2004 is hij dirigent van een meer dan 100-koppige theaterfanfare uit Gent. Momenteel schrijft hij muziek voor een kindervoorstelling van Frank Cools, docent aan het Muziekconservatorium van Gent. De voorstelling gaat van start in oktober 2006 en doet een 60-tal theaters aan in Vlaanderen en Nederland . Als pianist werd hij ook gevraagd en ging hij op toernee met Lieven Tavernier,Herman Brusselmans,Warre Borgmans en vele andere….
 
   
Citron Bleu (c) 2012